Säännöt

 

 1§                  Kilpailu on avoin kaikille niille Suomen Ravinaisten Liiton jäsenyhdistysten  jäsenille, joilla on voimassa oleva ajolupakortti  ja  jotka ovat ajaneet vähintään  viisitoista (15) kilpailulähtöä ilmoittautumispäivään mennessä.

 

2§                 Suomen Mestaruus ratkaistaan kahden tasoituslähdön perusteella, jotka ajetaan samana päivänä samalla radalla.  Mikäli kilpailut järjestetään sellaisella raviradalla, jossa voidaan olettaa, että molempia lähtöjä, (suomenhevos- ja lämminverilähtöjä), ei pystytä järjestämään hevosaineksen vuoksi, ajetaan kaksi lähtöä tällöin vain toisella hevosrodulla.  Järjestävä rata arvioi etukäteen kumpi on mahdollista ja keskustelee tarvittaessa  Suomen Ravinaisten Liitto ry:n kanssa.Fintotolta tai vastaavalta taholta saatavan tuen turvin velvoitetaan järjestävää rataa maksamaan kaikille kilpailuun osallistujille 50 euroa, joka kannustaa saamaan hevosia ko.kilpailulähtöihin.

 

3§                 Paikallisten ravinaisyhdistyksien puheenjohtaja tai sihteeri ilmoittaa yhdistystä edustavan ohjastajan järjestävälle raviradalle päivää ennen ilmoittautumispäivää.  Ohjastajalla pitää olla etukäteen sovittuna ohjastettava hevonen. Hevosen ilmottaminen kilpailuun tapahtuu normaalikäytännön mukaisesti Suomen Hippoksen valmentajarekisteriin rekisteröityneen henkilön toimesta. Ilmoittamisen yhteydessä hän ilmoittaa myös ohjastajan.  Jos ravinaisyhdistys ilmoittaa useamman kuin yhden kilpailijan, on näiden keskinäinen järjestys ilmoitettava.  Mikäli kilpailuun ilmoitetaan enemmän kuin kuusitoista (16) ohjastajaa, pääsee jokaisesta ravinaisyhdistyksestä kilpailuun ensisijainen ohjastaja. Edellisen vuoden SM-mestari on oikeutettu osallistuja.  Tämän jälkeen toissijaiset ohjastajat arvotaan.

 

Hevosten karsinta suoritetaan käytössä olevan karsintajärjestelmän mukaan. Mestaruuslähdöissä palkitaan kaikki kilpailuun osallistuvat hevoset. 

 

4§                 Jos kilpailuun osallistuu 16 ohjastajaa, jakautuvat pisteet seuraavasti;20-16-14-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1.  Poisjäänti; 7 pistettä. Tasapääjuoksuissa ohjastajat saavat sijoutuksen mukaisesti pisteitä. Eniten pisteitä kerännyt ohjastaja on Suomen Mestari.  Tasapisteissä ratkaisevat ensin voitot, sitten kakkossijat jne. Jos sijoitusten vertailu ei riitä voittajan selvittämiseksi, ratkaisee molempien osalähtöjen yhteenlaskettu kokonaisaika. 

 

5§                 Suomen Ravinaisten Liitto ry lahjoittaa voittajalle kiertopalkinnon.  Ohjastaja saa kiertopalkinnon omakseen voitettuaan sen kolme (3) kertaa peräkkäin.  Paikallinen ravinaisyhdistys hankkii kunniapalkinnot kolmelle parhaalle ohjastajalle.